garagebedrijf Huizen

Wanneer komt u met uw auto bij ons langs voor een apk-keuring?

De Algemene Periodieke Keuring (APK) is een wettelijk verplichte autokeuring ter bevordering van de verkeersveiligheid en ter bescherming van het milieu. Als voertuigbezitter is het belangrijk om te weten wanneer en hoe vaak deze apk uitgevoerd moet worden. Garage Herman Lubbers in Huizen vertelt het u precies.
 

Roetmeting

Auto’s vanaf het bouwjaar 1980 die een dieselmotor hebben, moeten bij de apk-keuring een roetmeting ondergaan. Om motorschade te voorkomen, is het bij een roetmeting van groot belang dat u uw auto in goede staat van onderhoud voor de keuring aanbiedt. De dieselmotoren van na 1972 zijn erop gebouwd om deze meting te kunnen ondergaan als de onderhoudsbeurten volgens de fabrieksvoorschriften zijn uitgevoerd. 

Bij een dieselroetmeting is het namelijk van groot belang dat het oliepeil op niveau is en dat u weet bij welke kilometerstand de distributiesnaar voor het laatst is vervangen. Wanneer u de historie van uw auto niet weet of niet kunt achterhalen, raden wij u aan de distributiesnaar te laten vernieuwen voordat wij de roetmeting uitvoeren.

Viergasmeting

Auto’s met een bouwjaar van 1993 of later die een benzinemotor of LPG-motor hebben met een geregelde katalysator, moeten een viergasmeting ondergaan. Met behulp van een viergastester wordt gecontroleerd of de uitstoot van de uitlaatgassen (CO2 en Lambdawaarde) de wettelijk toegestane percentages overschrijdt.

Laswerk

De apk-keuring is een controle op de veiligheid van uw personenvoertuig. Is uw auto afgekeurd op doorgeroeste delen, dan hoeft u niet direct bij de pakken neer te zitten. Wij beschikken over moderne CO2-apparatuur om laswerk te verrichten aan onder andere dorpels, chassisbalken, de bevestigingen van de veerpoten en subframes.

Puntlassen (proplassen):
Wij knippen of boren een serie gaatjes van 5 millimeter in het te verbinden metaal. Deze gaatjes mogen niet meer dan 2 centimeter van elkaar liggen. Wij lassen deze gaatjes vol.

Kettinglassen (onderbroken lassen):
Wij lassen de platen onderbroken aan elkaar. Dat wil zeggen: om en om lassen we 2 centimeter en slaan dan 2 centimeter over. 

Volledig aflassen:
Wij kunnen de zaak ook helemaal aflassen. Dit vergt echter aanzienlijk meer tijd. Omdat er bij deze wijze van lassen erg veel warmte in het materiaal wordt gebracht, bestaat het risico dat het metaal kromtrekt.

Puntlassen en kettinglassen zijn voorgeschreven volgens de apk-voorschriften. Volledig aflassen is voor de APK niet voorgeschreven maar wordt in de praktijk wel goedgekeurd.

Voor meer informatie over onze apk- en lasdiensten
of een geheel vrijblijvende offerte belt u: 035 - 5251069.

Garage Herman Lubbers

Ontvang een apk-herinnering

Wanneer was ook alweer de laatste apk-keuring? Zou het nu alweer tijd zijn? Met onze automatische herinnering hoeft u daar niet meer over na te denken. U krijgt tijdig van ons een e-mail waarin staat voor welke datum uw auto goedgekeurd moet worden. U kunt dan direct een afspraak bij ons maken. Lekker makkelijk.

Dat wil ik ook