Tijd voor zomerbanden!

Gepubliceerd op 2021-03-22 12:25:35
Tijd voor zomerbanden!-2021-03-22 12:25:35

 tijd voor de zomerbanden

 tijd voor de zomerbanden

Bij temperaturen boven de zeven graden Celsius voldoet een zomerband beter. Daarom is het aan te raden tijdig je winterbanden door zomerbanden te vervangen. Tijd voor de bandenwissel dus!

ZOMERBANDEN EN WINTERBANDEN

Vroeger – zeg tot zo’n jaar of vijftien geleden – bestond de bandenwissel niet. We reden het hele jaar door op dezelfde band. Nu is er verschil tussen de banden die we in de zomer en in de winter gebruiken. Ze hebben eigenschappen die het beste bij hun seizoen passen. Al horen we op verjaardagspartijen nog steeds dat het om een smoesje van de bandenfabrikanten zou gaan. Die verdienen er tenslotte aan. Kwestie van kijken naar de vele onafhankelijke tests die er zijn en je weet beter.

BANDENWISSEL OP TIJD

Het is wel belangrijk om op tijd van banden te wisselen. In Duitsland gebruiken ze een ezelsbruggetje. Van o tot o. Van oktober tot Ostern (Pasen) is winterbandentijd. Van Ostern (Pasen) tot oktober is zomerbandentijd. Feit is dat de grens bij zeven graden ligt. Daarboven zijn zomerbanden beter. Onder die grens zijn winterbanden in hun element. Heb je nog niet gewisseld dit jaar? Dan is het er nu tijd voor.

ALL SEASON HET HELE JAAR DOOR

Je kunt ook kiezen voor vierseizoenenbanden. All season in goed Nederlands. Dat scheelt twee keer bandenwissel, opslag en in de aanschaf. Feit is dat een echter zomer- en winterband betere prestaties laat zien. Maar voor gebruik in eigen land voldoen ze prima. De all season moet aan bepaalde eisen voldoen om als winterband te gelden. Hij moet zijn voorzien van het symbool met het sneeuwvlokje en de drie bergtoppen. Heb je de verkeerde, dan kan dat in veel landen een boete opleveren.